08. september 2020
De afgelopen weken heb ik gemerkt dat er behoorlijk wat mensen een drempel voelen om zich aan te melden voor een kennismakingsclinic of cursus. Meer dan voorheen. Zelfs wanneer ze aangemoedigd worden door iemand uit hun eigen netwerk die al ervaring heeft met Mindful Run. Er is veel onzekerheid over de eigen conditie en fysieke mogelijkheden. Heel jammer natuurlijk, omdat Mindful Run je volop rust en energie kan geven. Iets wat in het hier en nu meer dan ooit welkom is. Gelukkig neemt een...
19. juni 2020
Vanaf het begin voel ik dat die 1,5 meter maatregel niet klopt en vanaf het begin ervaar ik dit als een lastig gevoel. Wat moet ik er mee, wat mag ik er mee, wat kan ik er mee, wat wil ik er mee, wat doe ik er mee? Hoe dan ook, ik worstel er mee.
21. juni 2017
Ik loop op blote voeten het veld in en zet kleine stappen om zo goed te voelen waar ik mijn voeten neerzet. Dan schrik ik van iets hards onder mijn linkervoet. Ik ga bewust even dieper ademhalen en voel daardoor meer ontspanning. Ik zie een klaproos, een wit motje dat plotseling vanuit het gras opvliegt, een sprinkhaan die wegspringt. Bij elke stap komt er een grote hoeveelheid stuifmeel los als prachtige wolken die zich verspreiden over de grond. Er vliegen mooi gekleurde vlinders rond en er...
08. juni 2017
Ik kom al jaren dezelfde man met hond tegen tijdens het hardlopen of wandelen in “mijn bos”. Het is al een oude man, hij heeft altijd dezelfde vale rode jas aan en valt voor mij verder op door zijn lichaamshouding en manier van lopen; gebogen rug, langzame pas, maar altijd vastberaden. Soms kom ik hem meerdere keren kort achter elkaar tegen en soms een half jaar niet. Soms zie ik hem alleen in de verte en soms kruist ons pad. Voor mijn gevoel ken ik hem, ook al hebben we elkaar tot voor...
20. mei 2017
Ik kom al ruim tien jaar in natuurgebied De Pettelaar. In de eerste jaren liep ik “slechts” mijn wekelijkse hardlooprondje door het bos. Heerlijk om buiten te zijn en door de natuur te rennen. In die jaren voelde ik geen speciale verbinding met het bos, het had ieder ander bos kunnen zijn. Sinds een jaar of twee ben ik me verbonden gaan voelen met dit bos en die verbinding wordt nog elke keer dat ik er ben sterker. Het voelen van die verbinding begon tijdens één van mijn hardlooprondjes...