Fitter in het hier en nu dan Pre-Corona!?

Onlangs ben ik twee dagen in Zuid-Limburg geweest en kwam de stilte daar enorm bij mij binnen. Ik was verrast, eigenlijk zelfs overweldigd door de rust die ik door die stilte voelde. Die rust voelen was heel fijn, maar het was ook erg verrassend voor mijn hoofd. Er ontstond daardoor onrust. Er gingen allerlei gevoelens en gedachtes door mij heen om uiteindelijk vrij snel te concluderen dat ik me overprikkeld voel.

 

Een conclusie waar ik meteen flinke weerstand tegen voelde. "Ik ben toch goed bezig", "Ik heb al zoveel geleerd", Ik heb me toch enorm ontwikkeld het afgelopen jaar", “Het loopt toch lekker in huis”, "Het is ook allemaal niet eerlijk". Ik voelde me ineens heel erg slachtoffer van alles. Het makkelijkste is dan om de schuld en daarmee ook de verantwoordelijkheid neer te leggen bij de verschillende heftige life-events die de afgelopen 2 jaar in mijn leven hebben plaatsgevonden. Twee jaar geleden was ik top fit, zowel fysiek als mentaal. Helaas veranderen gevoelens van frustraties, boosheid, onmacht, angst, onzekerheid niet zoveel aan het hier en nu. Ik kan 'slechts' zelf iets doen voor mijzelf en hoe ik me voel. En met iets doen bedoel ik eigenlijk juist niet zoveel doen. Dat is mijn beste advies dat ik te geven hebben als coach naar anderen, maar dus ook aan mijzelf.

 

Uiteindelijk kon ik die gedachtes en gevoelens laten voor wat ze waren om te voelen en vervolgens te erkennen dat het klopt. Het is waar, ik voel me overprikkeld. Door dit voor mijzelf volledig te erkennen ontstaat er ruimte om te voelen dat ik behoefte heb aan meer stilte, rust, alleen zijn in de natuur. Wanneer ik terugkijk op de afgelopen periode dan ben ik wel veel buiten geweest, maar dan voornamelijk samen met anderen. Heerlijk wandelen met mijn gezin, met mijn cliënten werken, sporten, genieten van tijd met familie en vrienden in de buitenlucht.

 

Mijn volgende gedachte is, ik wil een paar dagen alleen de natuur ingaan. Om even volledig van het pad af te gaan en met mezelf te zijn in de natuur. Supertof, spannend en heel avontuurlijk. Ik word al blij van het idee en krijg er instant energie van. Ik herken het ook meteen als mijn valkuil. Hoppa in de actie, leuke dingen bedenken en doen. Het is niet dat het een slecht idee is en ik ga het ook vast ergens binnenkort een keer doen. Echter realiseer ik mij dat vandaag, in het hier en nu, ook ruimte is om voor mijzelf te zorgen en mijzelf de rust, tijd alleen in de natuur, te geven. Dat is misschien niet meteen dat avontuur waar ik naar verlang, alhoewel het best spannend is om voor zonsopkomst het bos in te lopen, om daar samen met de natuur wakker te worden. Het fijne is dat ik mezelf dit elke ochtend kan geven en dat het een hele andere start van de dag is dan met alle prikkels van mijn lieve gezinsleden.  In het hier en nu voel ik weer dat ik energieker, gezonder en fitter ben. Het voelt goed om verantwoordelijkheid te nemen voor mijzelf en hoe ik me voel. Daardoor kan ik weer voelen dat ik leef en dat voelt ontzettend heerlijk!

 

Zou jij je ook graag fitter, energieker en gezonder willen voelen in het hier en nu? De omstandigheden kun je misschien niet veranderen, echter kun je wel invloed hebben op hoe je je voelt. Ik neem je graag mee naar buiten op een manier dat bij jou past. Neem contact met mij op voor een gratis kennismakingswandeling en dan bekijken we samen hoe ik jou buiten in de natuur kan ondersteunen naar meer rust en energie!