Ik (Anneke Otter, 1979) ben begin 2017 gestart met het opzetten van mijn eigen bedrijf Otter Natuurcoaching. Mijn doel is om zoveel mogelijk mensen mee de natuur in te nemen en weer in contact te brengen met hun gevoel en ze opnieuw te leren luisteren naar de signalen die hun lichaam afgeeft. Voor een fijn en ontspannen leven is het essentieel om met regelmaat aandacht te hebben voor jezelf, om te voelen en onderzoeken wat iets met je doet. Veel mensen zijn geneigd om signalen van stress te vermijden en/of te negeren, terwijl het juist effectiever is om er aandacht aan te besteden om dan vervolgens beter te weten wat je nodig hebt. Voor mij is het coachen/begeleiden van mensen in de natuur een heel logisch iets. Het geeft zoveel rust en ruimte en het biedt daarnaast alles wat je nodig hebt om op een hele natuurlijke en vaak verrassend snelle manier in beweging en tot inzichten te komen. 

  

Na afronding van de studies Sociaal Pedagogische Hulpverlening en Gezinspedagogiek ben ik in 2008 bij Jeugdbescherming Gelderland komen te werken. De afgelopen jaren is de insteek steeds meer het coachen van gezinnen geworden. Samen met de gezinsleden de huidige situatie bekijken, onderzoeken wat de wens is en wie en wat kan helpen om die wens daadwerkelijk te realiseren. Sinds 2016 ben ik mij voornamelijk gaan richten op het coachen van jongeren en jong volwassenen in de leeftijd van 15 tot 25 jaar met problemen op meerdere levensgebieden. Ik ga met hen zoveel mogelijk naar buiten, de ervaring is dat het dan veel makkelijker is om met elkaar in contact te komen en tot de essentie van dat wat er speelt bij diegene.  

 

In 2016 ben ik de opleiding tot Natuurcoach gaan volgen bij Innersteps. Ik heb tijdens die opleiding ontdekt dat het coachen/begeleiden van mensen in de natuur voor mij alles bij elkaar brengt; de liefde voor de natuur, het (nog) meer buiten willen zijn en het willen ondersteunen/begeleiden van mensen die dat even nodig hebben om welke reden dan ook. Daarnaast ben ik gestart met het aanbieden van wandelingen op maat voor groepen. 

 

Vanuit de behoefte om het hardlopen toe te voegen aan het coachen en begeleiden van mensen heb ik in 2017 de opleiding tot Mindful Run/Walk instructeur gevolgd bij Mindful Run Nederland. Mindful Run/Walk is een combinatie van mindfulness, ademhalingstechnieken en hardlopen/wandelen met als resultaat minder stress en meer energie.  Het mooie daarbij is dat het voor iedereen geschikt is, omdat het niet gaat om de kilometers en snelheid. 

 

Wanneer je meer wilt weten neem dan contact met mij op!