Ik ben Anneke Otter (1979) en ben begin 2017 gestart met het opzetten van Otter Natuurcoaching. Mijn ambitie is om zoveel mogelijk mensen mee de natuur in te nemen en weer in contact te brengen met hun gevoel en ze opnieuw te leren luisteren naar de signalen die hun lichaam afgeeft. Voor een fijn en ontspannen leven is het essentieel om met regelmaat aandacht te hebben voor jezelf, om te voelen en onderzoeken wat iets met je doet. Veel mensen zijn geneigd om signalen van stress te vermijden en/of te negeren, terwijl het juist effectiever is om er aandacht aan te besteden om dan vervolgens beter te weten wie je bent en waar je behoefte aan hebt. 

 

Voor mij is het coachen van mensen in de natuur een heel logisch iets. Het geeft zoveel rust en ruimte en het biedt daarnaast alles wat je nodig hebt om op een hele natuurlijke en vaak verrassend snelle manier in beweging en tot inzichten te komen. Ik ben een zeer betrokken en intuïtief mens en ben gericht op het maken van contact met de ander op gevoelsniveau. In gedrag ben ik open en rustig en sluit ik graag aan bij waar jij staat. Als coach heb ik een bepaalde verantwoordelijk, maar zal ik nooit de verantwoordelijkheid overnemen die je zelf hebt in jouw proces. We zoeken samen de verdieping op daar waar jij voelt dat het helpend is. Ik zet graag humor in voor de nodige luchtigheid en tevens om iets “voelbaar” helder te krijgen.

 

Na afronding van de studies Sociaal Pedagogische Hulpverlening en Gezinspedagogiek heb ik vanaf 2008 ruim 12 jaar bij Jeugdbescherming Gelderland gewerkt. De eerste 8 jaar heb ik met gezinnen gewerkt en de laatste 4 jaar voornamelijk met jongeren en jongvolwassenen in de leeftijd van 15 tot 25 jaar met problemen op meerdere levensgebieden. Met deze jongeren ging ik zoveel mogelijk naar buiten. Het is dan veel makkelijker om met elkaar in contact te komen en tot de essentie van waar iemand mee zit.

 

In 2016 ben ik de opleiding tot Natuurcoach gaan volgen bij Innersteps. Ik heb tijdens die opleiding ontdekt dat het individueel coachen van mensen in de natuur voor mij alles bij elkaar brengt; de liefde voor de natuur, het (nog) meer buiten willen zijn en het willen ondersteunen/begeleiden van mensen die dat even nodig hebben om welke reden dan ook. Vanuit de behoefte om ook iets met hardlopen te gaan heb ik in 2017  de opleiding Mindful Run instructeur gevolgd bij Mindful Run Nederland. Van hieruit ben ik me verder gaan ontwikkelen en ben ik het Bewust bewegen ook gaan inzetten tijdens de coachingstrajecten. 

 

Vanaf 2020 ben ik aangesloten bij NOBCO (de grootste beroepsorganisatie voor professionele coaches in Nederland) en ben van daaruit aangesloten bij een intervisie groep om zo aan deskundigheidsbevordering te doen. In 2020 en 2021 ben ik aangesloten geweest bij  een Coaches Circle van de Zelfbewust Academy en heb daar themabijeenkomsten bijgewoond om mezelf verder te ontwikkelen als mens en als ondernemer binnen mijn eigen bedrijf. Het heeft me gebracht dat ik mijn aanbod voor groepen ben gaan uitbreiden.

 

In de winter van 2021 heb ik kennisgemaakt met Sharon McLaughlin van The Cold Therapy Community en ben ik door haar begeleid tijdens mijn eerste dip in natuurwater op een prachtige plek. Enkele dagen daarna ben ik bij Edwin Nieuwenhuis van Let's Grow onder zijn fijne begeleiding in een ijsbad gegaan. Beide een levensveranderende ervaring en vooral het dippen in natuurwater is voor mij meteen een hele natuurlijke toevoeging aan mijn leven geworden.  Het brengt me een ongekende rust in mijn hoofd en energie in mijn lichaam. Na een intensief ontwikkelproces van volop zelf uitproberen, informatie tot mij nemen, mensen begeleiden uit mijn netwerk en het inzetten van dippen tijdens lopende coachingstrajecten is Dippen in Natuurwater  en de IJsbadervaring opgenomen in het aanbod van Otter Natuurcoaching. Daarnaast is er een mooie samenwerking ontstaan met Edwin onder de noemer Natuurcoach meets Iceman en organiseren we van daaruit mooie en krachtige dagprogramma's, zoals de Break Through Day.

 

Kortom Otter Natuurcoaching is en ik als coach ben blijvend in ontwikkeling om zo een steeds completer en kwalitatief beter aanbod te kunnen bieden aan jou. Ik ben benieuwd naar wat de toekomst gaat brengen!

 

Meer weten over mij als coach en het Dippen in Natuurwater? Luister dan de  podcast van IJspiratie met mij in de uitzending. Het gaat over wat ik doe vanuit Otter Natuurcoaching, hoe ik tot het Dippen in Natuurwater ben gekomen en bovenal hoe ik het Dippen in Natuurwater inzet als ervaringsoefening om het doorbreken van hardnekkige patronen te ondersteunen. Je kunt mij ook volgen op LinkedIn, Instagram en Facebook. Daar post ik regelmatig leuke en inspirerende berichten over wat ik doe. Verder kun je natuurlijk contact met mij opnemen voor een gratis kennismaking(swandeling).