Ik ben Anneke Otter (1979) en ben begin 2017 gestart met het opzetten van Otter Natuurcoaching. In eerste instantie naast een vaste baan en sinds maart 2020 richt ik mij met veel enthousiasme volledig op mijn eigen bedrijf. Mijn ambitie is om zoveel mogelijk mensen mee de natuur in te nemen en weer in contact te brengen met hun gevoel en ze opnieuw te leren luisteren naar de signalen die hun lichaam afgeeft. Voor een fijn en ontspannen leven is het essentieel om met regelmaat aandacht te hebben voor jezelf, om te voelen en onderzoeken wat iets met je doet. Veel mensen zijn geneigd om signalen van stress te vermijden en/of te negeren, terwijl het juist effectiever is om er aandacht aan te besteden om dan vervolgens beter te weten wie je bent en waar je behoefte aan hebt. 

 

Voor mij is het coachen van mensen in de natuur een heel logisch iets. Het geeft zoveel rust en ruimte en het biedt daarnaast alles wat je nodig hebt om op een hele natuurlijke en vaak verrassend snelle manier in beweging en tot inzichten te komen. Ik ben een zeer betrokken en intuïtief mens en ben gericht op het maken van contact met de ander op gevoelsniveau. In gedrag ben ik open en rustig en sluit ik graag aan bij waar jij staat. Als coach heb ik een bepaalde verantwoordelijk, maar zal ik nooit de verantwoordelijkheid overnemen die je zelf hebt in jouw proces. We zoeken samen de verdieping op daar waar jij voelt dat het helpend is. Ik zet graag humor in voor de nodige luchtigheid en tevens om iets “voelbaar” helder te krijgen.

 

Na afronding van de studies Sociaal Pedagogische Hulpverlening en Gezinspedagogiek ben ik in 2008 bij Jeugdbescherming Gelderland komen te werken. De eerste 8 jaar heb ik met gezinnen gewerkt en de laatste 4 jaar voornamelijk met jongeren en jongvolwassenen in de leeftijd van 15 tot 25 jaar met problemen op meerdere levensgebieden. Met deze jongeren ging ik zoveel mogelijk naar buiten. Het is dan veel makkelijker om met elkaar in contact te komen en tot de essentie van waar iemand mee zit.

 

In 2016 ben ik de opleiding tot Natuurcoach gaan volgen bij Innersteps. Ik heb tijdens die opleiding ontdekt dat het coachen/begeleiden van mensen in de natuur voor mij alles bij elkaar brengt; de liefde voor de natuur, het (nog) meer buiten willen zijn en het willen ondersteunen/begeleiden van mensen die dat even nodig hebben om welke reden dan ook.

 

Naast de Individuele coaching van mensen en de Wandeling op maat voor groepen wilde ik ook graag “iets” gaan doen met hardlopen. In 2017 heb ik daarom de opleiding tot Mindful Run instructeur gevolgd bij Mindful Run Nederland. Mindful hardlopen is een combinatie van mindfulness, ademhalingstechnieken en hardlopen met als resultaat minder stress en meer energie. Het gaat niet om kilometers, snelheid of duur, maar om te leren volop te genieten van het hardlopen en de omgeving waarin je loopt.

 

Vanaf 2020 ben ik aangesloten bij NOBCO (de grootste beroepsorganisatie voor professionele coaches in Nederland) en ben ik één van de kwaliteitscoaches van Coachfinder, een initiatief van Psychologie Magazine. Verder ben ik aangesloten bij een Coaches Circle van de Zelfbewust Academy en bezoek ik daar themabijeenkomsten om me zo verder te ontwikkelen als mens en als ondernemer binnen mijn eigen bedrijf. Het heeft me gebracht dat ik mijn aanbod voor groepen ben gaan uitbreiden; o.a. Verbindingsdag, Ondernemen vanuit je Gevoel en Natuurretraites

 

In de winter van 2021 heb ik kennisgemaakt met Sharon McLaughlin van The Cold Therapy Community en ben ik door haar begeleid tijdens mijn eerste dip in natuurwater op een prachtige plek. Enkele dagen daarna ben ik bij Edwin Nieuwenhuis van Let's Grow onder zijn fijne begeleiding in een ijsbad gegaan. Beide een levensveranderende ervaring en vooral het dippen in natuurwater is voor mij meteen een hele natuurlijke toevoeging aan mijn leven geworden.  Het brengt me een ongekende rust in mijn hoofd en energie in mijn lichaam. Na een intensief ontwikkelproces van volop zelf uitproberen, informatie tot mij nemen, mensen begeleiden uit mijn netwerk en het inzetten van dippen tijdens lopende coachingstrajecten is Dippen in Natuurwater opgenomen in het aanbod van Otter Natuurcoaching! Daarnaast is er een mooie samenwerking ontstaan met Edwin onder de noemer Natuurcoach meets Iceman en organiseren we van daaruit mooie en krachtige dagprogramma's, zoals de Break Through Day!

Wanneer je meer wilt weten over wat ik doe dan kun je mij volgen op LinkedIn, Instagram en Facebook, daar post ik regelmatig leuke berichten over wat ik doe. Verder kun je contact met mij opnemen voor een gratis kennismakingswandeling.