Mindful Run is écht voor iedereen!

De afgelopen weken heb ik gemerkt dat er behoorlijk wat mensen een drempel voelen om zich aan te melden voor een kennismakingsclinic of cursus. Meer dan voorheen. Zelfs wanneer ze aangemoedigd worden door iemand uit hun eigen netwerk die al ervaring heeft met Mindful Run. Er is veel onzekerheid over de eigen conditie en fysieke mogelijkheden. Heel jammer natuurlijk, omdat Mindful Run je volop rust en energie kan geven. Iets wat in het hier en nu meer dan ooit welkom is.

 

Gelukkig neemt een enkeling contact met mij op, zodat ze hun vragen kunnen stellen en onzekerheden kunnen delen. Hoeveel kilometer gaan we hardlopen? Ik heb al heel lang niet hardgelopen, kan ik dan wel meekomen? Ik heb een blessure gehad en weet niet of ik al weer kan hardlopen? Allemaal logische vragen, maar echt Mindful Run is voor iedereen. Het gaat namelijk niet over de kilometers, over het tempo en hardlopen is eigenlijk niet eens het belangrijkste wat we doen. Best gek voor een hardloopcursus, maar dat is juist ook het leuke er aan. Het gaat over uitproberen, ervaren, voelen wat goed voelt en wat niet en bewust worden van hardnekkig patronen in jouw systeem die er voor zorgen dat hardlopen keer op keer een gevecht is of alleen maar energie kost. Ja we komen natuurlijk in beweging met de intentie van hardlopen, maar wanneer het beter voelt in het moment om te gaan wandelen dan mag dat altijd. Mocht blijken dat hardlopen even helemaal niet gaat, dan kun/mag je ook de hele training wandelen. Uiteindelijk is het altijd fijn om in beweging te zijn geweest, buiten in een mooi natuurgebied. Je zult ervaren dat de intensiteit van het bewegen minder relevant is. Mijn ervaring is dat minder intensief trainen meer rust en energie brengt en uiteindelijk is dat vaak de belangrijkste wens van mensen die willen hardlopen.

 

Ik vind het als trainer het allerbelangrijkste om een sfeer te creëren waarin iedereen de ruimte voelt om naar zijn/haar eigen gevoel te luisteren en daar naar te handelen. Je mag wat anders doen dan de rest en je kunt dan nog steeds onderdeel uitmaken van de groep. Is dat dan niet lastig voor jouw als trainer? Zeker niet, ik vind het super leuk wanneer ik tijdens een training de uitdaging krijg om iets anders te bedenken voor jou! Daarnaast is het mijn ervaring inmiddels dat wanneer jij besluit iets niet te doen, dat het voor de anderen ook ruimte geeft om hun gevoel toe te laten en daar naar te handelen. Het is win win win en dat maakt Mindful Run zo bijzonder fijn om te doen. Mindful Run is écht voor iedereen!