"Verbinding was een thema maar vooral ook doen wat goed voelt en niets moeten. Het was bijzonder, zeker vanwege de sneeuwval op die dag. Anneke noemde dat een cadeautje en na afloop ;) vonden wij dat ook! "

 

 

 

 

Een wandeling op maat kan voor een groep collega's, vrienden, familieleden. Tijdens een wandeling kun je elkaar beter/anders leren kennen, ondersteunen, uitdagen, helpen, vertrouwen, positief benaderen, waarderen. Samen kijken we naar wat de bedoeling en behoefte is en hoe we dit vorm kunnen geven tijdens een wandeling. Een wandeling op maat  is geschikt voor iedereen en alle samenstellingen. De kosten zijn afhankelijk van wensen, duur, locatie en groepsgrootte. Neem vooral contact met mij op voor meer informatie en afstemming!

 

Een voorbeeld van een groepswandeling (2-2,5 uur):

Er wordt gestart met een stuk wandelen om zo met elkaar aan te komen in het bos. Vervolgens vertel ik wie ik ben en wat maakt dat ik doe wat ik doe. Tevens leg ik uit wat de bedoeling is van de wandeling. Ik vraag naar hoe het met iedereen is in het hier en nu en of er wensen/verwachtingen zijn. Verder hebben we aandacht voor wat energie geeft en energie vraagt en hoe een ieder bezig is met het behouden van energie. We lopen een stuk verder. Op de volgende plek vraag ik iedereen plek te zoeken om even bij jezelf stil te staan en je daarbij te focussen op je ademhalen (hoog/laag en snel /langzaam, mond/neus). Na deze oefening wisselen we uit hoe een ieder het heeft ervaren en wat is opgevallen. Op de juiste manier ademhalen zorgt voor ontspanning en helpt je te voelen hoe het met je is en om vervolgens te weten waar je behoefte aan hebt. We lopen weer een stuk verder. Vervolgens gaan we een stuk in stilte lopen en daarbij geef ik het tempo aan. Hierin zal ik steeds meer vertragen. Voor iedereen zal dit een andere beleving zijn. Sommige mensen worden onrustig en andere komen hierdoor tot rust. Alles is goed, het gaat puur om de beleving en bewustwording van wat iets met jou doet. We wisselen daarna weer uit en mogelijk elkaar bevragen en doorvragen op wat er gezegd wordt. Het uitwisselen met elkaar versterkt te band en vergroot het begrip voor elkaar. Belangrijk om samen een veilige sfeer te creëren hiervoor. We wandelen weer een stuk ontspannen verder en komen aan bij een vervolgplek. Iedereen die wil krijgt de kans om een cirkel te vormen van de mensen in de groep en zichzelf een plek te geven in die cirkel. Belangrijk dat je mag voelen wie waar op de juiste plek staat. Wanneer iemand wil delen waarom wie waar staat dan kan dit, maar dat hoeft niet. Het gaat in eerste instantie om voor jezelf te voelen wat goed voelt en als het goed voelt om het te delen dan doe je dat. Wanneer deze oefening is afgerond dan kan er weer met elkaar als groep uitgewisseld worden hoe de ervaring/beleving is geweest van iedereen. Bij het uitwisselen gaat het er niet om dat iedereen wat zegt, dat is een keuze van elk individu. Tijdens de hele wandeling wordt iedereen aangemoedigd vooral te doen wat goed voelt. Op het einde krijgt iedereen ter afsluiting een lege kaart, waar die voor zichzelf iets op kan schrijven wat die mee wil nemen vanuit deze wandeling, dit kan eventueel ook met elkaar uitgewisseld worden.