"Verbinding was een thema maar vooral ook doen wat goed voelt en niets moeten. Het was bijzonder, zeker vanwege de sneeuwval op die dag. Anneke noemde dat een cadeautje en na afloop ;) vonden wij dat ook! "

 

 

 

 

Een wandeling op maat kan voor een groep collega's, vrienden, familieleden. Tijdens een wandeling kun je elkaar beter/anders leren kennen, ondersteunen, uitdagen, helpen, vertrouwen, positief benaderen, waarderen. Samen kijken we naar wat de bedoeling en behoefte is en hoe we dit vorm kunnen geven tijdens een wandeling. Een wandeling op maat is geschikt voor iedereen en alle samenstellingen. Neem vooral contact met mij op voor meer informatie en afstemming!

 

Hoe kan een Wandeling op maat er uit zien?

Er wordt gestart met een stuk wandelen om zo met elkaar aan te komen in het bos. Vervolgens vertel ik wie ik ben en wat maakt dat ik doe wat ik doe. Tevens leg ik uit wat de bedoeling is van de wandeling. Ik vraag naar hoe het met iedereen is in het hier en nu en of er wensen/verwachtingen zijn. Verder hebben we aandacht voor wat energie geeft en energie vraagt en hoe een ieder bezig is met het behouden van energie. We lopen een stuk verder. Op de volgende plek vraag ik iedereen plek te zoeken om even bij zichzelf stil te staan en je daarbij te focussen op je ademhalen (hoog/laag en snel /langzaam, mond/neus). Na deze oefening wisselen we uit hoe een ieder het heeft ervaren en wat is opgevallen. Op de juiste manier ademhalen zorgt voor ontspanning en helpt je te voelen hoe het met je is en om vervolgens te weten waar je behoefte aan hebt. We lopen weer een stuk verder. Vervolgens gaan we een stuk in stilte lopen en daarbij geef ik het tempo aan. Hierin zal ik steeds meer vertragen. Voor iedereen zal dit een andere beleving zijn. Sommige mensen worden onrustig en andere komen hierdoor tot rust. Alles is goed, het gaat puur om de beleving en bewustwording van wat iets met jou doet. We wisselen daarna weer uit en mogen elkaar bevragen en doorvragen op wat er gezegd wordt. Het uitwisselen met elkaar versterkt te band en vergroot het begrip voor elkaar. Belangrijk om samen een veilige sfeer te creëren hiervoor. We wandelen weer een stuk ontspannen verder. Bij een volgende plek vraag ik iedereen om op een plek te gaan staan en zitten waar zij zich goed voelen om vervolgens onderzoekend, observerend op de plek te zijn. Wat zie ik, wat hoor ik, wat ruik ik, wat voel ik. Ook deze ervaring mag met elkaar uitgewisseld worden. Dit kan in een groep, maar het is ook mooi om dit met koppels van twee te doen. Je kunt elkaar ook even meenemen naar de eigen plek en van daaruit delen hoe de beleving is geweest. Tijdens de hele wandeling wordt iedereen aangemoedigd vooral te doen wat goed voelt en uitgenodigd om bewust aanwezig te zijn. Op het einde krijgt iedereen ter afsluiting een lege kaart, waar die voor zichzelf iets op kan schrijven wat die mee wil nemen vanuit deze wandeling, dit kan eventueel ook met elkaar uitgewisseld worden.