Mindful Run/Walk is een combinatie van mindfulness, ademhalingstechnieken en hardlopen/wandelen  met als resultaat minder stress en meer energie.  

 

Mindfulness is het bewust aandacht brengen naar de huidige ervaring met een open en niet-kritische blik. Mindful Run laat je kennis maken met de verschillende facetten van het hardlopen/wandelen en leert jou te luisteren naar je eigen lichaam. Jij wordt je bewust van je eigen loophouding, je aandacht bij het hardlopen/wandelen en de kracht en energie in je lichaam. Door meer in het 'hier en nu' te lopen maak je je hoofd leeg en geniet je meer van het moment.

 

Ademhalingstechnieken passen we toe om het maximale rendement uit je ademhaling te halen. Veel mensen ademen verkeerd waardoor je veel te veel energie verbruikt. Binnen Mindful Run/Walk gebruiken we de neusademhaling. Hoe langzamer en hoe minder je in ademt, hoe meer zuurstof en hoe minder melkzuur je in je lichaamscellen hebt en ook des te lager je hartslag zal zijn. Ademhalen via de neus is een stuk voordeliger en gezonder dan ademhalen via de mond – ook tijdens het sporten.

 

Hardlopen/wandelen heeft positieve effecten op vrijwel alle orgaansystemen in het lichaam. Regelmatig sporten/bewegen helpt een breed scala aan gezondheidsproblemen en ziekten te voorkomen, of reeds aanwezige klachten te verminderen. Veel mensen leggen zich echter teveel prestatiedoelen op. Mindful Run/Walk leert je hoe je volop van het bewegen en de omgeving kunt genieten met een juiste ademhaling en lopen in het 'hier en nu'. 

 

Hoofdlocatie is Landgoed De Pettelaar bij Den Bosch (zie werkgebied) en daarnaast o.a. ook  de Vughtse Heide in Vught.

 

Vanuit Mindful Run Nederland is (na afstemming met het RIVM) een aanbod gemaakt voor in de periode dat we de reguliere Mindful Run en Walk activiteiten niet kunnen aanbieden ivm de Corona-maatregelen.

 

Je kunt bij mij een individuele 4-weekse Mindful Run of Mindful Walk (vervolg)cursus volgen in Den Bosch of Vught. De trainingen duren 45 minuten en kunnen in overleg worden ingepland. Het volgen van de cursus kost 145 euro. De thema's die aanbod komen zijn gelijk aan die van de reguliere 5-weekse cursus, alleen compacter aangeboden.

 

Verder bied ik een individuele kennismakingsclinic Mindful Run of Walk en voor wanneer je al een cursus hebt gevolgd Re-Mindful Run of Walk trainingen. Beide duren 60 minuten en kosten 15 euro per keer. Wanneer je ergens interesse voor hebt dan hoor ik het graag. Naar behoefte kunnen we eerst bellen en/of een kennismakingswandeling maken.