"Ik was zelf vast ‘vastgelopen’ met het rennen. Dankzij Anneke heb ik weer anders leren hardlopen en de focus kunnen leggen op minder prestatiegericht lopen en meer te genieten van het moment. Lekker in de natuur en bewust er van zijn. Nog steeds heb ik veel baat bij de ademhalingstechnieken die ze me heeft geleerd. "

 

 

 

Mindful Run/Walk is een combinatie van mindfulness, ademhalingstechnieken en hardlopen/wandelen met als resultaat minder stress en meer energie.

 

Mindfulness is het bewust aandacht brengen naar de huidige ervaring met een open en niet-kritische blik. Mindful Run laat je kennis maken met de verschillende facetten van het hardlopen/wandelen en leert jou te luisteren naar je eigen lichaam. Jij wordt je bewust van je eigen loophouding, je aandacht bij het hardlopen/wandelen en de kracht en energie in je lichaam. Door meer in het 'hier en nu' te lopen maak je je hoofd leeg en geniet je meer van het moment.

 

Ademhalingstechnieken passen we toe om het maximale rendement uit je ademhaling te halen. Veel mensen ademen verkeerd waardoor je veel te veel energie verbruikt. Binnen Mindful Run/Walk gebruiken we de neusademhaling. Hoe langzamer en hoe minder je in ademt, hoe meer zuurstof en hoe minder melkzuur je in je lichaamscellen hebt en ook des te lager je hartslag zal zijn. Ademhalen via de neus is een stuk voordeliger en gezonder dan ademhalen via de mond – ook tijdens het sporten.

 

Hardlopen/wandelen heeft positieve effecten op vrijwel alle orgaansystemen in het lichaam. Regelmatig sporten/bewegen helpt een breed scala aan gezondheidsproblemen en ziekten te voorkomen, of reeds aanwezige klachten te verminderen. Veel mensen leggen zich echter teveel prestatiedoelen op. Mindful Run/Walk leert je hoe je volop van het bewegen en de omgeving kunt genieten met een juiste ademhaling en lopen in het 'hier en nu'. 

 

 Geplande activiteiten:

Mindful Run 5-weekse cursus start dinsdagavond 25 augustus van 20:00 tot 21:30 

Verdere data zijn 8 en 22 september en 6 en 27 oktober. Locatie Vught/Den Bosch in overleg.

Mindful Run 5-weekse cursus start maandagochtend 31 augustus van 9:00 tot 10:30 

Verdere data zijn 7, 14, 21 en 28 september.Locatie in overleg. Locatie Vught/Den Bosch in overleg.

Mindful Run 5-weekse cursus start woensdagochtend 2 september van 9:00 tot 10:30 

Verdere data zijn 9, 16, 23 en 30 september. Locatie Vught/Den Bosch in overleg.

Mindful Run 5-weekse cursus start zondagochtend 6 september van 9:30 tot 11:00 

Verdere data zijn 20 september, 4 en 18 oktober en 1 november. Locatie Vught/Den Bosch in overleg.

Mindful Run 5-weekse cursus start vrijdagochtend 2 oktober van 9:00 tot 10:30

Verdere data zijn 9, 16 en 30 oktober en 6 november. Locatie Vught/Den Bosch in overleg.

 

*Kosten 5-weekse cursus 95 euro.

 

 

Mogelijkheden individueel :

5-weekse cursus  >   trainingen duren 1,5 uur, de data en locatie stemmen we samen af, kosten 375 euro.  

4-weekse  cursus*  >  trainingen duren 45 minuten, de data en locatie stemmen we samen af, kosten 145 euro. 

4-weekse cursus online met betrokken begeleiding op afstand*  >  we bespreken jouw trainingen  (duur naar eigen invulling) uitgebreid voor en na (+/- 20 min.) , de besprekingsmomenten stemmen we samen af, kosten 145 euro. 

 

* De thema's die aanbod komen zijn gelijk aan die van de reguliere 5-weekse cursus, alleen compacter aangeboden. 

 

 

Interesse in een kennismakingsclinic (15 euro pp)  of interesse in Mindful Walk ? Ik hoor het graag! Wanneer je liever op een andere dag/tijd, individueel (online/offline) of met een eigen groep een clinic of cursus wilt volgen dan kan dat ook!