"Ik was zelf vast ‘vastgelopen’ met het rennen. Dankzij Anneke heb ik weer anders leren hardlopen en de focus kunnen leggen op minder prestatiegericht lopen en meer te genieten van het moment. Lekker in de natuur en bewust er van zijn. Nog steeds heb ik veel baat bij de ademhalingstechnieken die ze me heeft geleerd. "

 

 

 

Mindful hardlopen of wandelen is een heerlijke mix van hardlopen en/of wandelen, ademhalings-, kracht- en ontspanningsoefeningen. Kortom alles wat er voor nodig is om te genieten in het moment en met rust en energie weer thuis te komen! 

 

Mindfulness is volledig bewust zijn van de huidige ervaring. Je kunt het woord "mindfulness' vertalen met 'opmerkzaamheid' of 'aandachtigheid'. Uit deze woorden spreekt openheid. Aandachtigheid richt zich vooral op simpelweg opmerken. Tijdens het Mindful hardlopen luister je naar je eigen lichaam. Je hebt bewust aandacht voor je loophouding, ademhaling en de energie in je lichaam en je past je training daar op aan. Door meer in het 'hier en nu' te lopen maak je je hoofd leeg en geniet je meer van het moment.

 

Bewust bewegen heeft positieve effecten op zowel je lichaam als je hoofd en regelmatig bewegen in de buitenlucht zorgt voor vermindering en voorkoming van mentale en lichamelijke klachten. Mindful hardlopen/wandelen is voor iedereen geschikt, omdat het niet gaat om de kilometers en snelheid. We gaan op een relaxte manier hardlopen/wandelen, volop genieten van de mooie natuur en het hardlopen/wandelen afwisselen met een mix van oefeningen met als resultaat meer rust en energie. Zin om mee naar buiten te gaan, om zowel fysiek als mentaal in beweging te komen? Neem dan contact met mij op!


 

Clinic Ademhaling en Hardlopen & Wandelen 

Clinic Lichaamshouding en Hardlopen & Wandelen

Clinic Mindfulness en Hardlopen & Wandelen

Interesse voor een clinic met thema? Laat het me weten! 

 

Mindful Hardlooptraining op de zondagochtend 

Het is super fijn en relaxed om samen te bewegen en om tussen het hardlopen door verschillende ademhalings-, kracht- en ontspanningsoefeningen te doen. Start van de training ligt tussen 8 en 9:30 en je kunt per keer beslissen of je aansluit.

 

*Een clinic en zondagochtendtraining duurt 1,5 uur en kost 15 euro per keer.  De vaste locatie is Landgoed De Pettelaar nabij 's-Hertogenbosch en daarnaast gaan we geregeld voor de afwisseling in een ander gebied op pad.

 

Kom je meedoen om te ervaren hoe fijn het is om bewust bezig te zijn met bewegen? Liever een andere dag? Neem dan contact met mij op!


Kom je liever individueel trainen? 

 

Losse Mindful Hardloop- of wandeltraining 1 uur, kosten 40 euro

Losse Mindful Hardloop- of wandeltraining 1,5 uur, kosten 60 euro 

 

 Interesse? Vragen? Aanmelden? Ik hoor het graag!