"Ik was zelf vast ‘vastgelopen’ met het rennen. Dankzij Anneke heb ik weer anders leren hardlopen en de focus kunnen leggen op minder prestatiegericht lopen en meer te genieten van het moment. Lekker in de natuur en bewust er van zijn. Nog steeds heb ik veel baat bij de ademhalingstechnieken die ze me heeft geleerd. "

 

 

 

Mindful hardlopen is een heerlijke mix van hardlopen, wandelen, ademhalings-, kracht- en ontspanningsoefeningen. Kortom alles wat er voor nodig is om te genieten in het moment en met rust en energie weer thuis te komen! 

 

Mindfulness is volledig bewust zijn van de huidige ervaring. Je kunt het woord "mindfulness' vertalen met 'opmerkzaamheid' of 'aandachtigheid'. Uit deze woorden spreekt openheid. Aandachtigheid richt zich vooral op simpelweg opmerken. Tijdens het Mindful hardlopen luister je naar je eigen lichaam. Je hebt bewust aandacht voor je loophouding, ademhaling en de energie in je lichaam en je past je training daar op aan. Door meer in het 'hier en nu' te lopen maak je je hoofd leeg en geniet je meer van het moment.

 

Bewust bewegen heeft positieve effecten op zowel je lichaam als je hoofd en regelmatig bewegen in de buitenlucht zorgt voor vermindering en voorkoming van mentale en lichamelijke klachten. Mindful hardlopen is voor iedereen geschikt, omdat het niet gaat om de kilometers en snelheid. We gaan op een relaxte manier hardlopen, volop genieten van de mooie natuur en het hardlopen afwisselen met een mix van oefeningen met als resultaat meer rust en energie. Zin om mee naar buiten te gaan, om zowel fysiek als mentaal in beweging te komen? Neem dan contact met mij op!


Mindful Hardlooptraining op de zondagochtend 

Het is super gezellig en relaxt om samen te bewegen en om tussen het hardlopen door verschillende ademhalings-, kracht- en ontspanningsoefeningen te doen. Het tempo en de afstand is afhankelijk van wie er mee gaat en wandelen mag altijd!

 

In het hier en nu bekijken we per zondag hoeveel mensen willen komen hardlopen en op basis daarvan deel ik groepjes van maximaal 2 deelnemers in. Op een gegeven moment zal dat weer meer kunnen zijn, maar mijn insteek is om in kleine groepen van 4-8 deelnemers te blijven werken. Op die manier kan ik voldoende persoonlijke aandacht geven en ruimte bieden voor de wensen/behoeften van deelnemers. We gaan per keer 1,5 uur op pad, kosten zijn 15 euro per keer. De vaste locatie is Landgoed De Pettelaar nabij 's-Hertogenbosch, maar we gaan geregeld voor de afwisseling in een ander gebied hardlopen.

 

Kennismakingsclinic Mindful Run

Kennismakingsclinic Ademhaling en Hardlopen 

Kennismakingsclinic Lichaamshouding en Hardlopen

Kennismakingsclinic Mindfulness en Hardlopen 

*Een clinic duurt 1,5 uur en kost 15 euro per keer. Deze clinics worden vooralsnog ingepland op verzoek, met maximaal 2 deelnemers.

 

Kom je meedoen om te ervaren hoe fijn het is om bewust bezig te zijn met bewegen? Liever een andere dag? Liever wandelen? Neem dan contact met mij op!


Kom je liever individueel trainen? 

 

Losse Mindful Hardlooptraining 1 uur, kosten 40 euro

Losse Mindful Hardlooptraining 1,5 uur, kosten 60 euro 

 

5-weekse Mindful Run cursus In de cursus komen er verschillende thema's aanbod waar de nodige aandacht aan wordt besteed. Tijdens de 1ste training wordt een start gemaakt met bewustwording van de ademhaling. Bij de 2de training wordt daar dieper op ingegaan en maak je kennis met de neusademhaling. Training drie gaat over focus, concentratie en aandacht tijdens het hardlopen en bij training 4  gaat het over loslaten en train je de longinhoud met de neusademhaling. De 5de training is gericht op verder toepassen van al het geleerde in de voorgaande trainingen. De trainingen duren 1,5 uur, de data en locatie stemmen we samen af, kosten 375 euro.  Interesse? Vragen? Aanmelden? Ik hoor het graag!