Mindful Run/Walk is een combinatie van mindfulness, ademhalingstechnieken en hardlopen/wandelen  met als resultaat minder stress en meer energie.  

 

Mindfulness is het bewust aandacht brengen naar de huidige ervaring met een open en niet-kritische blik. Mindful Run laat je kennis maken met de verschillende facetten van het hardlopen/wandelen en leert jou te luisteren naar je eigen lichaam. Jij wordt je bewust van je eigen loophouding, je aandacht bij het hardlopen/wandelen en de kracht en energie in je lichaam. Door meer in het 'hier en nu' te lopen maak je je hoofd leeg en geniet je meer van het moment.

 

Ademhalingstechnieken passen we toe om het maximale rendement uit je ademhaling te halen. Veel mensen ademen verkeerd waardoor je veel te veel energie verbruikt. Binnen Mindful Run/Walk gebruiken we de neusademhaling. Hoe langzamer en hoe minder je in ademt, hoe meer zuurstof en hoe minder melkzuur je in je lichaamscellen hebt en ook des te lager je hartslag zal zijn. Ademhalen via de neus is een stuk voordeliger en gezonder dan ademhalen via de mond – ook tijdens het sporten.

 

Hardlopen/wandelen heeft positieve effecten op vrijwel alle orgaansystemen in het lichaam. Regelmatig sporten/bewegen helpt een breed scala aan gezondheidsproblemen en ziekten te voorkomen, of reeds aanwezige klachten te verminderen. Veel mensen leggen zich echter teveel prestatiedoelen op. Mindful Run/Walk leert je hoe je volop van het bewegen en de omgeving kunt genieten met een juiste ademhaling en lopen in het 'hier en nu'. 

 

Een Mindful Run/Walk clinic duurt 1,5 uur en kost €15. Een cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten van 1,5 uur en kost €95. Groepsgrootte is min. 4 en max. 8 personen. Hoofdlocatie is Landgoed De Pettelaar bij Den Bosch (zie werkgebied) en daarnaast o.a. ook  de Vughtse Heide in Vught.

 

Vught:

Mindful Run kennismakingsclinic op zondagochtend  16 februari van 9:30-11:00.

Mindful Walk basiscursus op woensdagochtend van 9:30-11:00. Data 4, 11, 18 en 25 maart en 1 april.

Mindful Run basiscursus op  zondagochtend  van 9:30-11:00. Data:  8, 15, 22, 29  maart en 5 april.

 

Den Bosch:

 

Re-Mindful Run op zondagochtend 19 januari van 9:30-11:00 (voor oud-cursisten).

Re-Mindful Run op zondagochtend 2 februari van 9:30-11:00 (voor oud-cursisten).

Re-Mindful Run op zaterdagmiddag 15 februari van 15:30-17:00 (voor oud-cursisten).

Re-Mindful Run op zondagochtend 1 maart  van 9:30-11:00 (voor oud-cursisten).

Re-Mindful Run op zaterdagmiddag 28 maart van 15:30-17:00 (voor oud-cursisten).

 

Liever andere tijd, dag en/of data? Ik hoor het graag! 

 

Er kan ook voor een eigen groep een Mindful Run/Walk clinic op maat verzorgd worden (15 euro p/p). Mocht je de 5-weekse Mindful Run/Walk cursus liever individueel (375 euro) of met een eigen groep (95 euro p/p)  volgen dan is dat ook mogelijk. De planning en locatie kan in overleg.