"Ik was zelf vast ‘vastgelopen’ met het rennen. Dankzij Anneke heb ik weer anders leren hardlopen en de focus kunnen leggen op minder prestatiegericht lopen en meer te genieten van het moment. Lekker in de natuur en bewust er van zijn. Nog steeds heb ik veel baat bij de ademhalingstechnieken die ze me heeft geleerd. "

 

 

 

Mindful hardlopen of wandelen is een heerlijke mix van hardlopen of wandelen, ademhalings-, kracht- en ontspanningsoefeningen. Kortom alles wat er voor nodig is om te genieten in het moment en met rust en energie weer thuis te komen! 

 

Mindfulness is volledig bewust zijn van de huidige ervaring. Je kunt het woord "mindfulness' vertalen met 'opmerkzaamheid' of 'aandachtigheid'. Uit deze woorden spreekt openheid. Aandachtigheid richt zich vooral op simpelweg opmerken. Tijdens het Mindful hardlopen luister je naar je eigen lichaam. Je hebt bewust aandacht voor je loophouding, ademhaling en de energie in je lichaam en je past je training daar op aan. Door meer in het 'hier en nu' te lopen maak je je hoofd leeg en geniet je meer van het moment.

 

Bewust bewegen heeft positieve effecten op zowel je lichaam als je hoofd en regelmatig bewegen in de buitenlucht zorgt voor vermindering en voorkoming van mentale en lichamelijke klachten. Mindful hardlopen/wandelen is voor iedereen geschikt, omdat het niet gaat om de kilometers en snelheid. We gaan op een relaxte manier hardlopen/wandelen, volop genieten van de mooie natuur en het hardlopen/wandelen afwisselen met een mix van oefeningen met als resultaat meer rust en energie. Zin om mee naar buiten te gaan, om zowel fysiek als mentaal in beweging te komen? 

 

Voor groepen bied ik onderstaande clinics aan en daarnaast is het mogelijk om een clinic op maat te maken. 

 

 Clinic Ademhaling en Hardlopen & Wandelen 

Clinic Lichaamshouding en Hardlopen & Wandelen

Clinic Mindfulness en Hardlopen & Wandelen

 

Interesse voor een clinic? Neem dan contact met mij op!


 

Kom je liever individueel trainen? Ik neem je graag mee naar buiten voor een losse Mindful Hardloop- of wandeltraining (1,5 uur, kosten 60 euro) .

 

 Interesse? Vragen? Aanmelden? Ik hoor het graag!